Close

OVER ONS

Beste audioliefhebber,

Of je nu bewust of onbewust op deze pagina terecht bent gekomen, je zal zien dat het de moeite loont om even een kijkje te nemen in de mogelijkheden die Bluesoundcenter te bieden heeft.

De oprichting van BluesoundCenter is het antwoord op het ontbreken van persoonlijk advies op maat in de audiowereld. Samen met de passie om IT te laten samensmelten met muziek zorgen wij ervoor dat je elke ruimte geniet van de meest optimale klank.

BluesoundCenter biedt u een enorme meerwaarde bij uw beslissing door het advies op maat, afgestemd op uw persoonlijke wensen. Dat in combinatie met een analyse van de omgeving waar de audio zal weerklinken.

Zoals vele mensen tegenwoordig een lichtplan laten uitwerken bij het bouwen of verbouwen van een huis, biedt BluesoundCenter u de mogelijkheid om een audioplan op te stellen. Het aantal kabels, het type kabels, controleren van de Wifi dekking, de optimale luidsprekers, … alles wordt opgenomen in het plan, zodat er achteraf geen onaangename verrassingen meer opduiken. De mogelijkheden met betrekking tot de multiroom/multizone trend en domotica systemen worden bekeken en mee opgenomen in het plan.

Na een bezoek aan je professionele of thuisomgeving en een uitvoerig gesprek om je wensen in kaart te brengen, wordt een gepersonaliseerd plan opgemaakt en bijhorend advies gegeven. Dit advies zal een korte en lange termijn visie bevatten, waardoor het budget optimaal afgestemd wordt op uw mogelijkheden.

BluesoundCenter biedt uitsluitend een correct en kwalitatief gamma van producten aan, van fabrikanten die al jaren hun sporen verdiend hebben binnen de audio sector. Dit alles zowel voor bedrijven als particulieren.

Je kan komen luisteren naar een selectie van deze producten in het BluesoundCenter luisterhuis. Net zoals het concept van een kijkwoning, biedt BluesoundCenter haar klanten de mogelijkheid om verschillende opstellingen te komen beluisteren. Niet in een perfect gecreëerde audio demoroom, aangezien je die thuis meestal ook niet hebt, maar in een doorsnee huiselijke omgeving. Je kan verschillende modellen van luidsprekers horen spelen, zowel binnen als buiten. Van instap tot high-end modellen. Je kan de mogelijkheden van NAD, DALI en Bluesound zelf komen uittesten en de kwaliteit zelf ondervinden. We hebben ook een beperkt aanbod aan testmateriaal om thuis gratis op proef te plaatsen, zodat je ter plaatse zelf de kwaliteit kan ontdekken. Ook advies voor muziek in de tuin is uiteraard mogelijk, aangezien hier een steeds grotere vraag naar is én deze zeker een andere dimensie kent dan muziek binnenshuis.

Onze hoofdmerken zijn:

NAD, DALI, Bluesound voor Particulieren

Artsound en Apart-audio voor professionele installaties.

Voor tuin-audio hebben we Artsound, Apart-audio en Sonance in het gamma.

Interesse?

Neem vrijblijvend contact op en we komen graag een kijkje nemen.

Reeds vanaf mijn peutertijd was ik geboeid door muziek. Rondhuppelen met een draagbare radio was dagelijkse kost. Later zat ik uren in mijn kamer, cassettes op te nemen van de radio om deze nadien via mijn walkman te beluisteren. Mijn wens kwam uit toen ik op mijn 11de mijn communiecentjes mocht besteden aan een versterker, tuner, cassettespeler en een set degelijke luidsprekers.

Al gauw werd duidelijk dat mijn passie verder ging dan dat. Mooie, goed klinkende muziek werd steeds belangrijker en vormde dan ook mijn motto waar ik vandaag de dag nog steeds aan houdt: “slecht geluid, doodt goede muziek”

Na verschillende vakantiejobs gedaan te hebben, was ik enkele jaren later dan ook in staat mijn uitrusting te vernieuwen door de aankoop van de digitale FB 825 high end speakers van Philips. Als 16 jarige bouwde ik zelf ook mijn eerste 2 x 180watt eindversterker. Een nieuw muziektijdperk was aangebroken voor mij.

 Toen ik later de legendarische NAD 3020 hoorde spelen, was er een nieuwe NAD fan geboren. Als audiofiel was ik in 2003 de trotse eigenaar van de NAD Silverline S100 voorversterker en de S200 eindversterker. Het hek was van de dam! Sindsdien ben ik blijvend op zoek naar nieuwe ontwikkelingen en verbeteringen om muziek nóg muzikaler te laten klinken.

De enorme vooruitgang in de audiowereld van de laatste jaren maken je eerder een IT’er dan een audio freek. Als early adaptor wou ik mijn gedigitaliseerde muziek vanuit een centrale bron kunnen streamen naar verschillende plaatsen in huis. Na de uitersten uit de Apple AirPort Express gehaald te hebben in combinatie met een DAC (NAD M51) en een tal van andere opkomende merken getest te hebben, heeft Bluesound met zijn high-res producten mij kunnen overtuigen van hun uitgebreide mogelijkheden en hun zeer goede streaming kwaliteit.

Met de komst van de streaming sites zoals Tidal, Qobuz en Spotify wordt muziek beluisteren steeds meer een uitdaging op vlak van IT. Indien je bekabeld of draadloos netwerk niet in orde is, zal draadloos streamen niet lukken, aangezien de kleinste onderbreking van je netwerk of internet onmiddellijk hoorbaar is. Veel mensen wagen zich daarom nog niet in dit terrein. Ook veel audiozaken ontbreken de dag van vandaag nog aan voldoende kennis omtrent netwerken, wifi dekking, centrale opslag, shares op NAS enzovoort. Ook persoonlijk advies aan huis valt meestal niet binnen hun dienstverlening.

Mijn jarenlange passie voor audio in combinatie met mijn opleiding als Ingenieur Elektronica en Informatica geven mij de ideale basis om u op maat te adviseren en assisteren in deze nieuwe audiowereld.

Als je als particulier een stereoset of surroundset wenst aan te schaffen, dien je met veel parameters rekening te houden. Uiteraard je budget, maar ook je woonst. Waar de set tot zijn recht moet komen, is doorslaggevend. Welk type luidsprekers koop je best, waar en hoe plaats je deze? Voor velen geen evidentie. De juiste materiaal keuze en positie van je luidsprekers zal bepalend zijn voor je tevredenheid achteraf.

Onze Merken

Onze Merken